Saturday, August 3, 2013

Always and forever – 2. Véres Vallatás

Helló, kedves olvasó! Máris itt a második fejezet, melynek első jelenete közvetlen folytatása az első rész zárójelenetének. A fejezet végén pedig Klaus kicsit közelebb kerül a célhoz. Fogadjátok szeretettel!


Napjainkban:
- Te sem gondoltad komolyan, hogy elárulom – vicsorgott a szőke, székhez kötözött férfi, majd lenézésének jeleképp egy merész mozdulattal arcon köpte Klaust, telibe találva annak jobb oldalát.
Az ősi vámpírnál itt betelt a pohár. Gyilkos indulatait leplezendő, hihetetlen lassúsággal emelkedett fel, kézfejébe törölte az arcát, majd visszakézből felképelte az előtte terpeszkedő, elégedetten vigyorgó férfit, de olyan erővel, hogy annak eltört az álkapcsa, és legalább öt foga kiesett a helyéről, majd jelentős vérmennyiséggel vegyítve távozott az áldozat szájából.
Klaus legszívesebben abban a pillanatban megölte volna a férfit, ám uralkodott dühén, mert tudta, hogy valószínűleg pont arra játszik rá a vámpír. Hiszen akkor semmiféle információt nem tudna kiszedni belőle, sőt, még kínozni sem tudná. Ravasz. De ő nem fog bedőlni a cselnek! Ezek után az a minimum, hogy hosszú, keserves kínzásra számíthat tőle.
- Biztos vagy benne? – vonta fel rosszat sejttetően a szemöldökét Klaus, majd egy hirtelen, váratlan mozdulattal bicskát húzott elő a nadrágzsebéből, és belevágta a kikötözött vámpír combjába. Az csak makacsul összeszorította ajkait, de nem merte válaszra nyitni a száját, nehogy hangjának megbicsaklása elárulja szenvedését.
Az ősi indulatosan nyomott egyet a bicskán, ami így markolatig merült a húsban, izomban, sőt egy hangos reccsenésből, és a vámpír elkínzott, fojtott kiáltásából ítélve még a csontot is eltörhette. Ám a válasz még váratott magára.
Klaus azonban nem tervezte feladni a néma párbajt, főleg, hogy egyre jobban élvezte. Vértől csúszós kezét felemelte a késről, hogy aztán a következő pillanatban már áldozatának belső szervei között turkálhasson vele. Szórakozottan meghúzott egy keze ügyébe kerülő bélcsatorna-darabot, elégedetten konstatálta, hogy sikerült összenyomnia a hasnyálmirigyet, és még mélyebbre nyúlt.
A vámpír izzadtan, zihálva terült el a széken, és megállás nélkül, szorosan lehunyt szemekkel üvöltött, fejét a plafon felé fordítva. Rég nem volt már olyan állapotban, hogy uralkodhasson magán. Ezzel csak még nagyobb élvezetet okozott kínzójának, aki épp egy lengőbordát kocogtatott belülről.
Hosszú perceken át folytatta Klaus a belsőségek részletes felfedezését, aminek következtében az informátor már az eszméletlenség közelében járt mind a vérveszteségtől, mind a hatalmas mennyiségű fájdalomtól, bárhogy is küzdött az ájulás ellen. Ráadásul az ősi vámpír is kezdte unni, hogy egy arasznyit sem jutott előrébb. Hacsak nem számítjuk, hogy a boncolási tapasztalatai jelentősen gazdagodtak.
Így egyik kezét felnyomta egyenesen a szőke mellkasába, megragadva annak szívét. Másik kezével belemarkolt a férfi csapzott tincseibe, hátrahúzta a fejét, és odahajolva utoljára a fülébe suttogta kérdését:
- Hol. Van. A. Bátyám? – lehelte, lélegzete vészjóslóan simított végig az áldozat nyakán, aki ebben a pillanatban döbbent rá, hogy mindegy, mit és mennyit árul el, meg fog halni. Ez a tudat pedig elegendő volt hozzá, hogy összekaparja akaratereje utolsó megmaradt morzsáit, és egy nagy lélegzetvétellel elszánja magát.
Klaus már épp kezdte azt hinni, hogy megtört a vámpír ellenállása, mikor az egy pillanatra ellazult kezei közt, ám a következő pillanatban igencsak kellemetlen meglepetés érte.
- Sosem fogod megtalálni Elijah-t! – pillantott fel a szőke áldozat színtiszta gyűlölettel kínzójára, majd hirtelen megfeszítette izmait, és hátralökte magát, székestől borulva fel. Klaus, aki nem számított erre a mozdulatra, meglepetésében nem is mozdult, így csak több másodperces késéssel jött rá, hogy bár a vámpír már a földön fekszik az összetört szék darabjain, a szívét még mindig a markában tartja.
Ezzel jött a felismerés is, hogy a szőke férfi valahogy csak túljárt az eszén, és mielőtt bármit kiszedhetett volna belőle, kimódolta, hogyan ölheti meg magát. Pusztító harag fortyogott fel benne, az energia lávaként öntötte el végtagjait, indulataitól vörös köd ereszkedett elméjére. Remegő kézzel hajította el a még meleg, csupa véres szívet, ami a dobás erejétől gyakorlatilag beleállt a szoba falába. Majd felrúgott néhány bútort, és hátra sem nézve a pusztításra kiszáguldott az épületből, hogy kitombolhassa magát.
10. század:
- Fiúk! Fiúk! – rontott be Rebekah lelkendezve a házba, tárva nyitva hagyva a kis, deszkákból összetákolt ajtót maga mögött. Egy pillantással felmérte, hogy mind a négy bátyja a félhomályos, zsúfolt helyiségben tartózkodik, és már közölte is a nagy hírt: - Lesz egy pici tesónk, azt hiszem. Véletlenül meghallgattam, ahogy anyu beszélgetett a gyógyítós nénivel, és azt mondták, hogy megint lesz egy kisbaba. És nagyon halkan beszéltek, hogy ne hallja meg őket senki, de én meg nagyon közel voltam, és nem vettek észre, és gyorsan hazafutottam utána.
Bátyjai döbbenten hallgatták a kis szőke lányka izgatott szóáradatát, és hitetlenkedve néztek egymásra. Legidősebb bátyjuk tért először magához a váratlan információ után. Félrerakta a kést, amit éppen fent, mikor húguk berobbant a konyhaként és nappaliként funkcionáló szobába, majd felállt, és nyugodtan az ajtóhoz sétált, hogy kinézzen ellenőrizni, tiszta-e a levegő. Mikor meggyőződött róla, hogy anyjuk még nem tér haza, becsukta az ajtót, és a higgadtság álarcát ledobva fordult vissza testvérei felé.
Érdeklődve, ugyan akkor kételkedve guggolt le Rebekah elé. Két kezét a lány vállaira rakta, és felvont szemöldökkel megkérdezte:
- Biztos vagy benne, húgom? Anyánk elmondta volna nekünk is, ha terhes. Hiszen úgyis megtudjuk majd – szólt kedvesen, ugyanakkor érezhetően nem vette túl komolyan a kislány szavait. Bizonyára úgy gondolta, csak kitalált valamit, hiszen a gyermeki elme határtalan.
- Biztos! Hallottam, mikor a büdös kendős, gyógyítós néni mondta neki, hogy most már biztos, hogy lesz kisbaba. Hogy anyu … - itt egy pillanatra elgondolkodott a megfelelő szó után kutatva, majd mikor beugrott neki, elégedetten kibökte: - terhes. Anyu terhes – bólogatott diadalmasan, hogy egy ilyen komoly dolgot közölt ilyen felnőttesen.
- És honnan tudjuk, hogy nem csak kitalálod ezt is, mint a gonosz nagyfiút, aki meghúzta a hajad és hazáig kergetett? Mindenki tudja, hogy csak simán elestél, és azér’ lettél sáros, és nem merted elismerni, hogy ügyetlen vagy – kételkedett továbbra is Kol, az egyik árnyékos sarokban gubbasztva.
- Nem is vagyok ügyetlen! – csattant fel dühösen Rebekah, majd hozzátette: - És tényleg hazakergetett, és nem magamtól estem el.
- Persze, még majd el is hiszem – morogta Kol az orra alatt, majd, mint aki lezárta a témát, visszahajolt a kukoricacső fölé, és tovább fejtette róla a levelét. Így nem is láthatta, hogy húga egy szempillantás alatt ott terem mellette, és indulatosan rácsap a lábára.
Erre Elijah is megmozdult, és elkapta a kislány karját, mielőtt az újra megüthette volna testvérüket.
- Nem bántjuk egymást, húgom! – szidta meg erélyesen, ugyanakkor apró mosoly kíséretében folytatta mondandóját: - Egyébként én elhiszem, hogy megkergetett a fiú. Majd ha legközelebb is előfordulna ilyen, csak szólj nekünk, és megvédünk – biztatta.
Kol nem szólt többet, de azért duzzogva motyogott valami olyasmit, hogy nem csak a lányokat kell védeni, főleg ha azok ráadásul még hazudnak is. Ám erre már senki nem figyelt, ugyanis ebben a pillanatban lépett be az ajtón anyjuk, mire mind igyekeztek úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és látszólag rettenetesen elmerültek a munkában, amit rájuk osztottak. Csupán egy köszönést motyogtak mindannyian, majd csendben dolgoztak tovább.
Esther nem fogott gyanút, fonott kis kosarát a konyhaasztalhoz vitte, és elkezdett kipakolni belőle. A fiúk lopva figyelték a szemük sarkából, észrevétlenül tanulmányozták, de nyíltan nem mertek felnézni rá.
- Rebekah, kicsim, kérlek, segíts nekem hátravinni az élelmiszertárolóba a friss zöldségeket – törte meg a feszültségtől szinte vibráló csöndet a nő. A kislány odafutott az asztalhoz, és felmarkolt néhány paprikát meg hagymaszárat, majd elindult kifelé a kertbe, anyjával a nyomában.
Mikor becsukódott utánuk a hátsó ajtó, Klaus abbahagyta a krumplik bősz pucolását, és izgatottan fordult feléjük:
- Szerintetek tényleg terhes?
- Hát, nem tudom, én nem láttam, hogy nagyobb lenne a hasa – húzta el bizonytalanul a száját Finn, aki eddig olyan szinten beleolvadt környezetébe, hogy szinte észrevétlenül szemlélte az eseményeket.
- Persze, hogy nem, mert Rebekah megint csak hazudik össze-vissza – forgatta szemeit Kol, ám legidősebb bátyjuk leintette:
- Hiszen először még senkinek sem nagy a hasa. Mikor ti voltatok anyánk hasában, akkor is először egészen kicsi volt neki, mint most is. Utána nőtt meg, és többször is jött és elment a telihold, mire olyan nagy lett, hogy meg tudtatok születni – magyarázta komoly képpel a fiú, míg öccsei ámulattal itták költőinek ható, bölcs szavait.
- Én szerintem akkor sem lesz kistestvérünk. De miért nem kérdezzük meg tőle? – jött a logikus felvetés Koltól, aki immár újra félretette a kukoricát.
- Rendben – bólintott határozottan Finn. – Majd én megkérdezem – ajánlotta fel.
Testvérei csak rábólintottak, majd újra a feladatuk felé fordították figyelmüket, mert hallották, hogy anyjuk és húguk közeledik. Mikor a kislány beszökdécselt, és az asztalhoz ülve lóbálni kezdte lábait, várva a következő lehetőséget, hogy segíthessen, Esther elkezdte előpakolni a kellékeket az ebédhez, halkan dudorászva közben.
- Anyánk, lenne egy kérdésem – szólalt meg Finn, egy hatalmas sóhajjal gyűjtve erőt a folytatáshoz. A nő kíváncsian fordult kedvenc fia felé, és bátorítóan intett, hogy kérdezzen csak.
- Anyánk, az lehetséges, hogy nekünk kistestvérünk legyen? A közeljövőben, úgy értem – tette hozzá, ugyanakkor nem bírta kimondani, hogy azt gyanítják, nagyon is lehetséges.
- Hát ezt meg honnan veszed? – csodálkozott Esther, lerakva kezéből a két fazekat.
- Csak felmerült bennünk, hogy nagyon örülnénk egy másik kistestvérnek. Rebekah-val is mind nagyon jól kijövünk, úgyhogy miért ne? – sietett öccse segítségére Elijah, mert azon látszott, hogy sehogyan sem találja a szavakat.
- Meg mert a szomszédban is terhes Archie anyukája – tette hozzá Kol, továbbra sem pillantva fel a kukoricafejtésből. Külső szemlélő számára igazán szorgalmas kis krapeknak tűnhetett volna, ám a helyiségben tartózkodók közül mindenki elég jól ismerte már ahhoz, hogy tudják, rossz fát tett a tűzre, ha még egyelőre nem is derült ki, mégis mit csinált újabban. De ezzel előre próbálja bebiztosítani magát a szidás ellen, amit kapni fog, ha rájönnek a szülei. Eddig azonban egyszer sem sikerült megúsznia a büntetést, hisz több kellett volna apja megpuhításához pár szorgos munkával eltöltött óránál.
- Nos, ha már így rákérdeztek, apátoknak akartam először elmondani, de igen, valóban gyermeket várok – bólintott az anyjuk, aki ugyan nem tűnt túl meggyőzöttnek gyermekeit hallgatva, de úgy döntött, nem lényeges, honnan juthatott eszükbe. Végül is, igazuk van. Ráhibáztak, és amúgy sem titok.
- Jujj, de jó! Nekem is lesz kistesóm – lelkesedett máris Rebekah, és lopva kiöltötte a nyelvét Kolra. – És kisfiú vagy kislány lesz? – fordult érdeklődve édesanyjához, aki mosolyogva lehajolt hozzá, és megsimogatta a fejét, miközben válaszolt.
- Nem lehet még biztosat tudni, de valószínűleg újabb fiútestvéretek lesz – nézett végig gyermekein, Klauson meglehetősen rövid ideig nyugtatva pillantását, aki ezt észrevette, de esze ágában nem volt mutatni, hogy bármiféle érzelmet kiváltott volna belőle a néma, burkolt utalás anyja ellenszenvére.
És talán így is volt, hisz ha valakit olyan gyakran érnek atrocitások valami miatt, amit nem is sejt, és fel sem fog tudatlan, gyermeki elméje, mint Klaust, egy idő után megszokottá válnak. És bár értetlenül szemléli az ilyen jeleneteket, beletörődik, és elfogadja, hogy biztosan nem elég jó, és valószínűleg tényleg csak szégyent hoz a családjára, sosem tudja majd valóban megérteni, miért is nem tudják ugyanúgy szeretni, mint a testvérit.
Mindaddig, míg nem jön a leleplező tudás, ami alapjaiban rengeti meg a gyermek gondolkodásmódját, ám egyúttal megvilágítja neki, miért kellett korábban oly sok mindent elszenvednie egy bűnért, melyről nem tehet, melyet el sem követett igazán. Hisz hogyan róhatnánk fel bárkinek is bűnként, hogy a világra jött? Mert Klaus legnagyobb problémája ez volt, örök szálka anya szemében, állandó bizonyítéka egykori hűtlenségének. És noha még nem tudhatta, folyton éreztették vele, hogy nem teljesen olyan, mint a testvérei. Ő más volt, bármennyire is igyekezett szófogadóan viselkedni, szorgalmával, kedvességével kitűnni.
És mikor azon a napon egy szempillantásnyi ideig összenézett anyjával, még egyikük sem tudta, mennyire át fog fordulni az édes, szeretetért kuncsorgó kisgyerek egy indulatos, összetört, megbántott és gonosz tettekben tobzódó szörnyeteggé, aki csupán a szíve legmélyén raktároz szeretetet és bizalmat, gondosan elzárva a felszíntől, nehogy véletlenül is előtörhessen jobbik énje; vállalva így a magányt, csak hogy ne kelljen még többet szenvednie.
Napjainkban:
Fájdalmas sikolyok visszhangoztak az éjszakában, felverve a mocskos sikátorok néma csöndjét. Egy vértől szennyes, konténerektől bűzlő zsákutcában egy vámpír ült, körülötte legalább egy tucat szétmarcangolt áldozat, szinte teljesen lecsapolva, maradék kis vérük vékony patakokban csordogált a piszkos macskakőre.
Már csak két fiatal, hiányos öltözékű lány volt életben, bár ők is egyre erőtlenebbül tiltakoztak, ahogyan a férfi hol az egyikből, hol a másikból harapott ki jókora darabokat, vagy szívta a vérüket, testük különböző pontjain mártva éles szemfogait sápadt, verejtékes bőrükbe.
Rég nem próbáltak menekülni, noha Klaus örült volna egy kis extra mókának. Ezért is nem igézte meg őket, hogy maradjanak csendben és tűrjék, ahogyan táplálkozik belőlük. Nem enni akart, hanem tombolni. Nem csupán vért szipolyozni, hanem játszani az áldozataival, szórakozni a prédájával. Ő volt az utcák csúcsragadozója, és ezt ki is akarta használni.
Ám hiába választott kitartónak és dacosnak tűnő, látszólag erős embereket, előbb vagy utóbb mindegyikből kifogyott a küzdőszellem, az élni akarás utolsó kis szikrája is kialudt a szemükben. Pontosan be tudta azonosítani a pillanatot, mikor adják meg magukat végleg, és hódolnak be neki, elfogadva a halált.
Még szívott párat a karjai közt vergődő szőkéből, aki így végleg elvesztette az eszméletét, és félholtan roskadt a hideg talajra, ám a másik csajt már nem volt kedve vámpírmódra kivégezni, így csupán csuklója egy halálos mozdulatával gondoskodott a haláláról, szimplán kitörve a lány vékony nyakát.
Felemelkedve végignézett saras, vérben ázó öltözékén, majd végighordozta pillantását halálos áldozatain is. Noha kissé csillapodott gyilkolás utáni vágya, még mindig azt érezte, hogy sürgősen el kell pusztítania valamit. Így aztán fogta magát, és otthagyva az általa okozott borzalmas mészárlás helyszínét és a brutálisan meggyilkolt embereket, elindult keresni egy helyi kocsmát, hogy jól leigya magát, hátha attól megkönnyebbül kissé.
- Egy üveg jóféle whiskyt – mordult a csaposra pár perccel később, miközben letelepedett egy bárszékre egy zsúfolt, lepusztult szórakozóhelyen. Az öreg, ápolatlan pultos oda sem nézve tolt elé egy üveg borostyánszínű italt, majd nekiállt a piszkos ronggyal eltörölgetni egy csorba kristálypoharat hozzá, de rájöhetett, hogy már csak rontani tud a helyzetén, így megfordulva vállat vont, és lecsapta Klaus elé a pultra, szemet hunyva a tárgy igencsak koszos mivolta felett.
A vámpír csak egy pillantásra méltatta a szebb napokat látott ivóedényt, majd úgy döntött, marad az üvegből ivásnál. Végülis, az egészet el tervezte fogyasztani, sőt. Így hát meghúzta a whiskyt, majd fintorogva megállapította magában, hogy borzalmas minőségű, és valószínűleg hígították is valamivel. Azonban nem volt kedve jelenetet rendezni, ha már egyszer eldöntötte, hogy gátat szab indulatainak, és csupán az ital által éli ki sötét énjének ezen kiemelkedő megnyilvánulását.
Már az üvegnyi pia legalább felét ledönthette a torkán, mikor újra felnézett, és ekkor találkozott a tekintete az igencsak döbbent csaposéval, aki valószínűleg már azóta állt ledermedve ebben a pózba, mióta megfordulva észrevette legújabb vendége elborzasztó külsejét.
Klaus, sikeresen leküzdve a késztetést, hogy gúnyosan elmosolyodjon az öreg leginkább bugyuta aranyhalra emlékeztető, tátott szájú ábrázatán, csupán a szemöldökét húzta a magasba jelentőségteljesen. A pult túloldalán szoborrá dermedt férfi azonban úgy tűnik, nem tudta túltenni magán a vámpír gyakorlatilag horrorfilmbe illő megjelenésén, ugyanis továbbra sem mozdult, csak bambult ostobán. Valószínűleg sokkot kaphatott a nem mindennapi jelenségtől.
Az ősi vállat vont, majd újra az italba temetkezett. Mikor azonban az utolsó cseppig kiürítette a whiskyt, és a csapos öreg továbbra sem mutatta bármi jelét, hogy magához tért volna annyira, hogy újabb üveggel hozhasson, Klaus sóhajtva belefúrta tekintetét a ködös, hatalmasra tágult pupillákba, hogy megigézhesse a férfit, ha már magától nem fogja hozni neki a következő adagot.
- Most pedig idehozod nekem az összes raktáron levő, viszonylag tömény alkoholt – mordult rá a pultosra, aki engedelmesen bólintott, és elindult hátra a kis helyiség rejtekajtaja felé.
Pár perc múlva meg is jelent az öreg, szinte görnyedezve a ládányi vodka és rum súlya alatt. Levágta a pultra, majd kissé kinyújtóztatva hátizmait megindult visszafelé, az orra alatt morogva:
- Még szerencse, hogy csak három rekesz igazi alkoholnak csúfolható italunk van, így sem tesz jót a derekamnak.
Mikor újra eltűnt, és becsapódott mögötte a kis vasajtó, Klaus a doboz fölé hajolt, és szemrevételezte a felhozatalt. Kiválasztott egy szimpatikusnak tűnő rumot, és jól meghúzta. A folyadék végigperzselte a torkát, ám nem éppen úgy, ahogyan arra számított.
Krákogva köpte ki a folyadék maradékát, amit még nem nyelt le, és könnyező szemekkel hajította át a helyiség túlsó felébe a hiányos tartalmú üveget, ami így a falnak csapódva ripityára tört. Köpködve, káromkodva pattant fel, és gyanakodva beleszaglászott még pár üvegbe.
Igen, nem tévedett. Semmi kétség, az italokba valaki verbénát csempészett, méghozzá nem is kis mennyiségben. Hogy ezzel az volt a célja, hogy kiszúrja a vámpírokat, vagy, hogy a szórakozóhely vendégeit védje a vérszívóktól, esetleg mindkettő, vagy egyik sem, az teljesen mindegy. A lényeg, hogy kellemetlenséget okozott Klausnak, méghozzá nem éppen jó hangulatában, aki ezt többszörösen meg fogja torolni.
A csapos ezt a pillanatot választotta a visszatérésre, kezei közt ez alkalommal egy nagy doboznyi whiskyt cipelve. Az ősi vámpír hozzásuhant, és villámgyorsan beleszagolt az ott levő üvegek egy részébe. Érdekes módon itt egyikben sem szagolt verbénát. Lehet, hogy az előző adag csak véletlenül került ide?
Ám amikor felnézve elkapott a tekintete egy suhanó foltot, ami a levegőben szelte át a kocsmát, és egyenesen felé tartott, gyanúja beigazolódni látszott. Akárki is tette rá a kezét a helyre, tud a vámpírokról. Reflexből kinyúlt, és elkapta a szíve felé száguldó karót, majd ugyan azzal a lendülettel visszahajította azt a feladója irányába. A merénylő nem számíthatott erre a fordulatra, mert hörögve kapott a mellkasához és görnyedt a földre, majd szép lassan vér kezdett bugyogni a szájából.
Klaus higgadtan vette tudomásul, hogy eggyel nőtt az aktuális éjszakai áldozatainak száma, majd nyugodt léptekkel a haldoklóhoz sétált, akiről már világosan látszott, hogy ember.
Megbökdöste cipője orrával, hogy rá figyeljen, majd leguggolva mellé a fülébe suttogott.
- Tudod, rendesen megleptél. És én nagyon nem szeretem az ilyen jellegű meglepetéseket, úgyhogy légy oly jó magadhoz, és áruld el szépen, ki a megbízód, vagy sokkal kényelmetlenebb módszerekhez kell folyamodnom – fenyegette meg a sápadt, erőtlenül heverő férfit, aki nem úgy tűnt, hogy válaszolni fog a kérdésére.
- Hát, vannak trükkjeim a tarsolyomban – csóválta a fejét Klaus, majd megnyújt szemfogaival belemart saját csuklójába, amit lassan a haldokló szája felé közelített. Az nyilván rájött, mit is tervez vele az ősi, mert minden maradék erejét összeszedve igyekezett elvergődni a szemei előtt lebegő véres végtag útjából. Persze esélye sem volt, és ezt ő is nagyon jól tudta.
Egy másodperccel azelőtt tört meg, hogy a lassan, de biztosan közelítő vámpírvéres csukló a szájára tapadhatott volna.
- Várj – nyögte, hangja színtiszta félelem és gyötrődés. – Elmondom, csak… csak ne tedd.
Klaus türelmetlenül hajolt közelebb, így még pont el tudta csípni a férfi halk, erőtlen hangját, mely által kilehelte az életet halandó testéből, és vele együtt egy szót is. Egész pontosan egy nevet, mely utána ott visszhangzott az ősi vámpír fülében, vegyes érzelmek hullámait keltve benne, melyek belülről marcangolták, ugyanakkor végre valamiféle jelet adtak neki, hogy jó úton jár.
Közelített céljához, de nem tudta, hogy ha egyszer eléri, hogyan kéne cselekednie. Tisztán látta, miként akar eljárni, de azt nem tudta, mit kellene tennie, hogy sikerre vihesse ezt a vállalkozást, melybe már nem egyszer belebukott. Most azonban nem veszíthet. Azóta tökéletesítette technikáját, edzette érzékeit. Többször nem hagyja, hogy kicsússzon a kezei közül.
Céltudatosan egyenesedett fel a hulla mellől, és határozottan kisétált a kis kocsmából, otthagyva az újfent kővé dermedt, tátott szájú csapost és a több tucatnyi, verbénával szennyezett szeszesitalt tartalmazó üveget.
Ahogyan kilépett a hajnal első fényeitől félhomályos, csatornaszagú utcára, egy terv kezdett körvonalazódni a fejében. Első lépésnek nem ártana egy váltás tiszta ruha, gondolta, miközben újra és újra felhangzott fejében az az egy név, melyet a haldokló halandó elsuttogott.
Most úgy mondogatta magában, mint valami mantrát. Elijah… Elijah…

Valóban, sajnos már vége  is a második fejezetnek. De ne aggódjatok, nemsoká jön a harmadik, melyben körvonalazódik Klaus terve, és újabb kis betekintést kaphattok az ősi család múltjába. A véleményeket még mindig szívesen fogadnám! :)

No comments:

Post a Comment

Tetszett? Nem tetszett? Kommentelj! Minket érdekel a véleményed.